Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Voeg in de laatste min. de knoflook toe en bak mee. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado met de helft van de Parmezaanse kaas in een hoge beker. Giet de pasta af en vang 200 ml van het kookvocht (per 4 personen) op. Schenk bij de avocado. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de avocadopuree en spekjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Lekker!
Spaghetti avocado-carbonara
Deze creamy spaghetti draai je supersnel in elkaar.
- bewaartipHalve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren.
- bereidingstipHeb je geen staafmixer? Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met fijngeraspte Parmezaan. Schenk het kookvocht erbij en roer goed met een vork. Het wordt minder egaal, maar is net zo lekker.
- serveertipLekker met gegrilde groene asperges of een tomatensalade met basilicumolie.
Spaghetti avocado-carbonara
Instructievideo - 01:51 min.
Spaghetti avocado-carbonara
Deze creamy spaghetti draai je supersnel in elkaar.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_086737_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
500 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Pel de knoflook en snijd in plakjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes 8 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Voeg in de laatste min. de knoflook toe en bak mee. Neem alles uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Snijd de avocado’s overlangs doormidden, verwijder de pit en schep met een lepel het vruchtvlees uit de schil. Doe de avocado met de helft van de Parmezaanse kaas in een hoge beker. Giet de pasta af en vang 200 ml van het kookvocht (per 4 personen) op. Schenk bij de avocado. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Meng de avocadopuree en spekjes door de spaghetti. Breng op smaak met peper. Verdeel over de borden en bestrooi met de rest van de Parmezaan. Lekker!
bewaartip:Halve avocado over? Lees meer over hoe je avocado het beste kunt bewaren (/allerhande/informatie/avocado).
bereidingstip:Heb je geen staafmixer? Prak het vruchtvlees van de avocado met een vork en meng met fijngeraspte Parmezaan. Schenk het kookvocht erbij en roer goed met een vork. Het wordt minder egaal, maar is net zo lekker.
serveertip:Lekker met gegrilde groene asperges of een tomatensalade met basilicumolie.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g volkorenspaghetti
2 tenen knoflook
125 g magere spekreepjes
75 g Parmigiano Reggiano
2 avocado's