Makkelijke stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Deze makkelijke stamppot stamp je zo je fornuis uit! Met Italiaanse roerbakgroente, uien en basilicum zet je een heerlijk gezonde, veganistische en voordelige stamppot op tafel.

375 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

5 ingrediënten


Aan de slag


  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.

  2. Snijd ondertussen de uien in halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroenten toe en bak 8 min.

  3. Snijd ondertussen de basilicum fijn. Giet de aardappelen af, maar vang 100 ml kookvocht (per 4 personen) op. Stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Schep de gebakken groenten en de helft van de basilicum erdoor. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de stamppot te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Verdeel de stamppot over platte borden en bestrooi met de rest van de basilicum.

Makkelijke stamppot met gebakken Italiaanse roerbakgroenten

Deze makkelijke stamppot stamp je zo je fornuis uit! Met Italiaanse roerbakgroente, uien en basilicum zet je een heerlijk gezonde, veganistische en voordelige stamppot op tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig