Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes 5 min. Voeg de ui, knoflook, het karwijzaad, laurierblad en de spekreepjes toe en roerbak 15 min. mee, tot de ui zacht en gaar is.
Verhit ondertussen de boter in een andere koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur 4 spiegeleieren. Snijd de bieslook fijn.
Breng het aardappelmengsel op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en verdeel over 4 borden. Schep op elk bord een ei en bestrooi met de bieslook.
Tiroler Gröstl
Met je restjes koken zoals ze dat in Tirol doen? Maak dan deze Tiroler Gröstl: is een Oostenrijks gerecht waarin de restjes van het traditionele zondagse gebraad worden opgemaakt.
- achtergrondinfoTiroler Gröstl is een Oostenrijks gerecht waarin de restjes van het traditionele zondagse gebraad worden opgemaakt. Als je nog andere soorten vleesrestjes hebt, zoals gegaard varkens- of rundvlees, kan dat er ook goed doorheen. Ook worden er wel eens champignons meegebakken met de aardappelen
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Tiroler Gröstl
Met je restjes koken zoals ze dat in Tirol doen? Maak dan deze Tiroler Gröstl: is een Oostenrijks gerecht waarin de restjes van het traditionele zondagse gebraad worden opgemaakt.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171929_220x162_JPG.jpg)
4 personen
425 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de uien in halve ringen. Snijd de knoflook fijn.
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de aardappelschijfjes 5 min. Voeg de ui, knoflook, het karwijzaad, laurierblad en de spekreepjes toe en roerbak 15 min. mee, tot de ui zacht en gaar is.
Verhit ondertussen de boter in een andere koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur 4 spiegeleieren. Snijd de bieslook fijn.
Breng het aardappelmengsel op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout en verdeel over 4 borden. Schep op elk bord een ei en bestrooi met de bieslook.
achtergrondinfo:Tiroler Gröstl is een Oostenrijks gerecht waarin de restjes van het traditionele zondagse gebraad worden opgemaakt. Als je nog andere soorten vleesrestjes hebt, zoals gegaard varkens- of rundvlees, kan dat er ook goed doorheen. Ook worden er wel eens champignons meegebakken met de aardappelen
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 middelgrote uien
2 tenen knoflook
3 el milde olijfolie
450 g aardappelschijfjes
1 tl karwijzaad
1 laurierblad
125 g gerookte spekreepjes
30 g ongezouten roomboter
4 middelgrote eieren
10 g verse bieslook