Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de chocolade in stukken en snijd de plantaardige boter in blokjes. Doe de chocolade en boter in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat 5 min. afkoelen.
Voeg de suiker, ei-vervanger en het zout toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Spatel de bloem erdoor.
Schep het browniebeslag in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad. Bak ca. 20-25 min. in het midden van de oven.
Haal de brownie uit de oven. Knip de vegan marshmallows in kwarten en verdeel over de warme brownie. Laat 1 uur afkoelen in de vorm. Snijd in 8 gelijke stukken en serveer.
Vegan brownie met marshmallows van Judith van Bonusvegan
Brownies zijn een geliefd toetje, helemaal met marshmallows. Daar worden niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen blij van. Extra feest: zowel de brownies als marshmallows zijn vegan!
- bereidingstipJe kunt de brownie een dag van tevoren maken. Laat het dan eerst volledig afkoelen in de bakvorm en bewaar dan goed afgedekt op kamertemperatuur.
- bewaartipBrownies over? Verpak ze in bakpapier en een hersluitbare bak en bewaar tot 1 maand in de vriezer.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Vegan brownie met marshmallows van Judith van Bonusvegan
Brownies zijn een geliefd toetje, helemaal met marshmallows. Daar worden niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen blij van. Extra feest: zowel de brownies als marshmallows zijn vegan!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171679_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 porties
220 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Breek de chocolade in stukken en snijd de plantaardige boter in blokjes. Doe de chocolade en boter in een kom boven een pan met een laagje heet water. De kom mag het water niet raken (au bain-marie). Laat de chocolade voor ¾ smelten. Zet het vuur uit en laat 5 min. afkoelen.
Voeg de suiker, ei-vervanger en het zout toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Spatel de bloem erdoor.
Schep het browniebeslag in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad. Bak ca. 20-25 min. in het midden van de oven.
Haal de brownie uit de oven. Knip de vegan marshmallows in kwarten en verdeel over de warme brownie. Laat 1 uur afkoelen in de vorm. Snijd in 8 gelijke stukken en serveer.
bereidingstip:Je kunt de brownie een dag van tevoren maken. Laat het dan eerst volledig afkoelen in de bakvorm en bewaar dan goed afgedekt op kamertemperatuur.
bewaartip:Brownies over? Verpak ze in bakpapier en een hersluitbare bak en bewaar tot 1 maand in de vriezer.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
65 g Lindt pure chocolade 85%
85 g plantaardige ongezouten boter
115 g kristalsuiker
100 ml ei vervanger (plant B)
¼ tl zout
50 g tarwebloem
15 g Frisia marshmallows
Dit heb je nodig
lasagnevorm (AH Spaaractie)
bakpapier