Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Breek de chocolade in stukken en snijd de boter in blokjes. Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen.
Voeg de suiker, eieren en het zout toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Spatel de bloem erdoor.
Schep de helft van het browniebeslag in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad. Verdeel de helft van de marshmallows erover. Schep de rest van het beslag erop en bestrooi met de rest van de marshmallows en de gouden sterrenmix. Bak ca. 15-20 min. in het midden van de oven.
Haal de brownie uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen in de bakvorm. Snijd in 16 gelijke stukken en serveer.
Brownie met marshmallows
Met brownies doe je iedereen aan tafel een plezier. Helemaal als je die extra bijzonder maakt met marshmallows.
- bewaartipJe kunt de brownie 1 dag van tevoren maken. Laat hem eerst volledig afkoelen in de bakvorm en bewaar goed afgedekt op kamertemperatuur.
- bewaartipBrownies over? Verpak ze in bakpapier (zo plakken ze niet aan elkaar) in een hersluitbare zak of bak en bewaar tot 1 maand in de vriezer.
- bereidingstipEen toetje zo lekker dat je er een volwaardig nagerecht van wilt maken? Verdubbel het recept, dan heb je voldoende voor 2 personen.
- biertipDit gerecht is lekker met een glas Brouwerij ’t IJ Red IPA. Smaak: droog, fruitig. Herkomst: Nederland. Bier toe? Ja, dit is de perfecte match met chocolade!
- biertipVeganisten aan tafel? Maak dan deze vegan brownie variant.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Brownie met marshmallows
Met brownies doe je iedereen aan tafel een plezier. Helemaal als je die extra bijzonder maakt met marshmallows.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD171667_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
16 porties
115 kcal
10 min. bereiden
1 uur 5 min. wachten
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Breek de chocolade in stukken en snijd de boter in blokjes. Smelt de chocolade en boter au bain-marie. Neem van het vuur en laat 5 min. afkoelen.
Voeg de suiker, eieren en het zout toe en roer met een garde tot een glad mengsel. Spatel de bloem erdoor.
Schep de helft van het browniebeslag in de met bakpapier beklede bakvorm en strijk glad. Verdeel de helft van de marshmallows erover. Schep de rest van het beslag erop en bestrooi met de rest van de marshmallows en de gouden sterrenmix. Bak ca. 15-20 min. in het midden van de oven.
Haal de brownie uit de oven en laat minimaal 1 uur afkoelen in de bakvorm. Snijd in 16 gelijke stukken en serveer.
bewaartip:Je kunt de brownie 1 dag van tevoren maken. Laat hem eerst volledig afkoelen in de bakvorm en bewaar goed afgedekt op kamertemperatuur.
bewaartip:Brownies over? Verpak ze in bakpapier (zo plakken ze niet aan elkaar) in een hersluitbare zak of bak en bewaar tot 1 maand in de vriezer.
bereidingstip:Een toetje zo lekker dat je er een volwaardig nagerecht van wilt maken? Verdubbel het recept, dan heb je voldoende voor 2 personen.
biertip:Dit gerecht is lekker met een glas Brouwerij ’t IJ Red IPA. Smaak: droog, fruitig. Herkomst: Nederland. Bier toe? Ja, dit is de perfecte match met chocolade!
biertip:Veganisten aan tafel? Maak dan deze vegan brownie (https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1197785) variant.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 16 porties)
65 g pure chocolade 85%
85 g ongezouten roomboter
115 g kristalsuiker
2 middelgrote eieren
¼ tl zout
50 g tarwebloem
15 g mini marshmallows
1 el gouden sterrenmix
Dit heb je nodig
bakpapier
brownievorm: 28 x 21 x 7 cm