Verwarm de oven voor op 110°C. Splits de eieren, het eigeel gebruik je niet.
Schep het eiwit, de suiker en de kokosrasp om. Schep 28 hoopjes (per 28 stuks) van ca. 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 3 uur in de oven. Haal eruit en laat 1 uur afkoelen op de bakplaat.
Puslice (kokoskoekjes) van Emma
Kokos puslice zijn een soort Kroatische kokosmakronen en een recept dat al generaties lang wordt doorgegeven binnen de familie van Emma. Handig tijdens de kerstdrukte: de bereidingstijd is maar 10 min. en de rest doet de oven!
- achtergrondinfoThuiskok Emma, AllerHande 7 2024. Emma: ‘Voor ons is kerstavond net zoiets als sinterklaasavond voor veel Nederlanders. Na de traditionele stokvis liggen er opeens cadeautjes onder de boom! Dat is ook het moment dat de schaal met koekjes op tafel komt.'
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Puslice (kokoskoekjes) van Emma
Kokos puslice zijn een soort Kroatische kokosmakronen en een recept dat al generaties lang wordt doorgegeven binnen de familie van Emma. Handig tijdens de kerstdrukte: de bereidingstijd is maar 10 min. en de rest doet de oven!
nagerecht
28 porties
90 kcal
10 min. bereiden
1 uur wachten
3 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 110°C. Splits de eieren, het eigeel gebruik je niet.
Schep het eiwit, de suiker en de kokosrasp om. Schep 28 hoopjes (per 28 stuks) van ca. 4 cm op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 3 uur in de oven. Haal eruit en laat 1 uur afkoelen op de bakplaat.
achtergrondinfo:Thuiskok Emma, AllerHande 7 2024. Emma: ‘Voor ons is kerstavond net zoiets als sinterklaasavond voor veel Nederlanders. Na de traditionele stokvis liggen er opeens cadeautjes onder de boom! Dat is ook het moment dat de schaal met koekjes op tafel komt.'
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
6 scharreleieren
180 g fijne kristalsuiker
250 g biologische kokosrasp
Dit heb je nodig
bakpapier