Pasta met kikkererwten en paprikasaus

565 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Knoflook 30 sec. in helft van olie fruiten. Tomatenpuree erdoor roeren en op laag vuur al roerend 1 min. meebakken. Paprika toevoegen en 1 min. roerbakken. Tomatenblokjes, honing, 100 ml water en kruiden erdoor roeren en geheel in 10 min. zachtjes gaarstoven, op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. Kikkererwten met vocht in steelpannetje verwarmen, afgieten en door uitgelekte spaghetti roeren. Rest van olie door pasta scheppen, op smaak brengen met zout en peper. Paprikasaus over vier borden verdelen en pasta met kikkererwten erop leggen. Kaas erover strooien.

  • algemeen(W)etenswaardigheid: Wist je dat je met tomatenpuree meer lycopenen binnenkrijgt dan met verse tomaat, omdat het geconcentreerder is? Lycopenen zijn waardevolle antioxidanten. Antioxidanten kunnen vrije radicalen, die onder meer kanker kunnen veroorzaken, neutraliseren.

Pasta met kikkererwten en paprikasaus

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig