Gnocchi met citroenricotta

Alsof je op een zonnig Italiaans terrasje zit: gnocchi met frisse citroen, verse kruiden en twee soorten kaas.

425 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de courgettes in kleine blokjes. Snijd de peterselie en het basilicum fijn.

  2. Verhit de olie in een braadpan. Bak de courgette al omscheppend in 5-7 min. goudbruin. Neem uit de pan en voeg peper en zout toe. Kook de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rasp ondertussen de kaas grof.

  3. Rasp een halve theelepel citroenschil. Snijd de citroen doormidden en pers een van de helften uit. Roer het citroenrasp, -sap en de kruiden door de ricotta. Breng op smaak met peper en zout. Schep de courgette en het ricottamengsel luchtig door de gnocchi. Bestrooi met de geraspte kaas.

  • serveertipHoud wat blaadjes van de peterselie en de basilicum apart en gebruik ze als garnering.
  • Gnocchi met citroenricotta

    Instructievideo - 03:44 min.

Gnocchi met citroenricotta

Alsof je op een zonnig Italiaans terrasje zit: gnocchi met frisse citroen, verse kruiden en twee soorten kaas.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig