Bestrooi de aubergines ruim met zout en leg ze minstens 30 min. in een vergiet om uit te lekken. Dep de plakken droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aubergine 8-10 min. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de tomatenblokjes bij de aubergine en laat met de deksel op de pan nog 5 min. zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel het basilicum over de pasta en serveer met de Pecorino Romano.
- algemeenLekker met een rucolasalade met pijnboompitten. Rooster 2 el pijnboompitten goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 75 g rucola om met 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de rucolasalade met de pijnboompitten.
Groente in de lengte snijden
Instructievideo - 00:45 min.
Pasta alla Catania
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_005258_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
455 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Bestrooi de aubergines ruim met zout en leg ze minstens 30 min. in een vergiet om uit te lekken. Dep de plakken droog met keukenpapier.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de aubergine 8-10 min. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Schep de tomatenblokjes bij de aubergine en laat met de deksel op de pan nog 5 min. zachtjes stoven. Breng de saus op smaak met peper en zout. Verdeel het basilicum over de pasta en serveer met de Pecorino Romano.
algemeen:Lekker met een rucolasalade met pijnboompitten. Rooster 2 el pijnboompitten goudbruin in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep 75 g rucola om met 3 el olijfolie en 1 el balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de rucolasalade met de pijnboompitten.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 aubergines
3 el olijfolie
300 g spaghetti
1 blik tomatenblokjes
10 blaadjes basilicum
50 g Pecorino Romano (kaas)