Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de sjalotjes fijn. Bak het spek met de sjalotjes bruin in een pan met antiaanbaklaag. Klop de eieren met 2/3 van de kaas los in een grote kom. Klop er een soeplepel van het kokende pastawater door.
Giet de pasta af en roer hem direct door de ei-kaassaus. Schep het spek en de sjalotjes door de pasta. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie en de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.
- algemeenLet op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
- combinatietipLekker met een (groene) salade.
Spaghetti carbonara maken
Instructievideo - 06:15 min.
Snelle spaghetti carbonara
hoofdgerecht
4 personen
690 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper de sjalotjes fijn. Bak het spek met de sjalotjes bruin in een pan met antiaanbaklaag. Klop de eieren met 2/3 van de kaas los in een grote kom. Klop er een soeplepel van het kokende pastawater door.
Giet de pasta af en roer hem direct door de ei-kaassaus. Schep het spek en de sjalotjes door de pasta. Snijd de peterselie fijn. Bestrooi de pasta met de peterselie en de rest van de kaas. Breng op smaak met peper.
algemeen:Let op! Het gebruik van rauwe eieren wordt met het oog op salmonellabesmetting sterk afgeraden voor kwetsbare groepen, zoals kinderen tot 5 jaar, ouderen, zieken en zwangere vrouwen. Voor deze groepen zijn recepten met rauwe eieren niet geschikt.
combinatietip:Lekker met een (groene) salade.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g spaghetti
2 sjalotten
250 g spekblokjes
2 middelgrote eieren
100 g geraspte belegen kaas
3 el verse peterselie