Snijd de ui in dunne ringen. Verwijder het vel en de graten van de makreel. Meng de makreel, mierikswortel, crème fraîche, nootmuskaat en het citroensap in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde mousse. Breng de makreelmousse op smaak met peper en zout en zet afgedekt 1 uur in de koelkast.
Besmeer 4 sneetjes brood met de makreelmousse. Verdeel de rucola en ui erover en bedek met de andere sneetjes. Snijd schuin door. Bon appétit!
Makreelsandwich
De fris-pittige smaak van mierikswortel past perfect bij vette vis. Heerlijk op deze sandwich dus!
- bewaartipJe kunt de sandwiches ‘s ochtends al maken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Makreelsandwich
Instructievideo - 02:09 min.
Makreelsandwich
De fris-pittige smaak van mierikswortel past perfect bij vette vis. Heerlijk op deze sandwich dus!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_056405_220x162_JPG.jpg)
ontbijt
8 porties
185 kcal
15 min. bereiden
1 uur wachten
Aan de slag
Snijd de ui in dunne ringen. Verwijder het vel en de graten van de makreel. Meng de makreel, mierikswortel, crème fraîche, nootmuskaat en het citroensap in de keukenmachine of met de staafmixer tot een gladde mousse. Breng de makreelmousse op smaak met peper en zout en zet afgedekt 1 uur in de koelkast.
Besmeer 4 sneetjes brood met de makreelmousse. Verdeel de rucola en ui erover en bedek met de andere sneetjes. Snijd schuin door. Bon appétit!
bewaartip:Je kunt de sandwiches ‘s ochtends al maken. Bewaar ze tot gebruik afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 porties)
½ rode ui
175 g verse gerookte makreelfilet
2 tl mierikswortel in pot
63 g crème fraîche
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
1 el citroensap
8 sneetjes volkorenbrood
20 g rucola
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine