Snipper de ui fijn en de courgettes in blokjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op.
Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Neem de worstjes uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettes toe en bak 4 min. mee. Voeg de zuivelspread en 75 ml kookvocht toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de spaghetti door het courgettemengsel en verdeel over borden. Serveer met de chipolataworstjes.
- algemeenVervang de courgette door 500 g in ringen gesneden prei.
Romige courgettepasta met chipolataworstjes
hoofdgerecht
4 personen
580 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui fijn en de courgettes in blokjes. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang het kookvocht op.
Verhit ondertussen olie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes in 5 min. goudbruin en gaar. Neem de worstjes uit de pan en houd ze op een bord onder een deksel of aluminiumfolie warm. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en fruit de ui 1 min. Voeg de courgettes toe en bak 4 min. mee. Voeg de zuivelspread en 75 ml kookvocht toe en roer goed. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de spaghetti door het courgettemengsel en verdeel over borden. Serveer met de chipolataworstjes.
algemeen:Vervang de courgette door 500 g in ringen gesneden prei.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
1 ui
2 courgettes
300 g volkorenspaghetti
3 el traditionele olijfolie
300 g runderchipolata
150 g zuivelspread bieslook light