Maak de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 5 min. Voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Schep de helft van het mengsel in een ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van de spinazie erover en de rest van het mengsel. Bedek met lasagnebladen en verdeel de rest van de spinazie erover. Schenk de bechamelsaus erover en bestrooi met de kaas. Dek af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in 40 min. gaar. Verwijder het folie na 20 min.
Lasagne spek, prei en spinazie
Groen, groener, groenst! Geen tomaat te bekennen in deze lasagne, maar daar krijg je een hoop voor terug.
- algemeenLasagne spek, prei en spinazie is het lievelingseten van Willie Overtoom, aanvaller bij Heracles Almelo sinds 2008. Geboren in Bertoua, Kameroen. Speelde in Jong AZ, Jong Oranje en het Olympisch Elftal. 'Ik ben gek op lasagne. En dit is geen ingewikkeld recept: hij is snel te maken en smaakt geweldig. Heerlijk, vooral door de spinazie!'
Lasagne spek, prei en spinazie
Groen, groener, groenst! Geen tomaat te bekennen in deze lasagne, maar daar krijg je een hoop voor terug.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_006710_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
815 kcal
20 min. bereiden
40 min. oventijd
Aan de slag
Maak de bechamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekblokjes 5 min. Voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Schep de helft van het mengsel in een ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van de spinazie erover en de rest van het mengsel. Bedek met lasagnebladen en verdeel de rest van de spinazie erover. Schenk de bechamelsaus erover en bestrooi met de kaas. Dek af met aluminiumfolie en bak in het midden van de oven in 40 min. gaar. Verwijder het folie na 20 min.
algemeen:Lasagne spek, prei en spinazie is het lievelingseten van Willie Overtoom, aanvaller bij Heracles Almelo sinds 2008. Geboren in Bertoua, Kameroen. Speelde in Jong AZ, Jong Oranje en het Olympisch Elftal. 'Ik ben gek op lasagne. En dit is geen ingewikkeld recept: hij is snel te maken en smaakt geweldig. Heerlijk, vooral door de spinazie!'
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 zakje besciamellasaus
500 ml halfvolle melk
3 el traditionele olijfolie
250 g gerookte spekblokjes
2 preien
½ pak groene lasagnevellen
1 pak diepvries spinazie à la crème
200 g geraspte belegen 48+ kaas