Snijd de ui in ringen en de knoflook in fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Halveer ondertussen de tomaten en voeg samen met de knoflook toe aan de ui. Bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met de chilipeper en eventueel zout.
Spinazie-ui-wokschotel
Dit bijgerecht kun je ook prima als lunch eten. Laat de spinazie dan eventueel niet helemaal slinken.
- combinatietipLekker met gnocchi (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en Catalaanse braadworstjes (schaal 270 g). Het gerecht is dan niet meer veganistisch.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Spinazie-ui-wokschotel
Dit bijgerecht kun je ook prima als lunch eten. Laat de spinazie dan eventueel niet helemaal slinken.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_079620_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
130 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in ringen en de knoflook in fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. Halveer ondertussen de tomaten en voeg samen met de knoflook toe aan de ui. Bak 2 min. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met de chilipeper en eventueel zout.
combinatietip:Lekker met gnocchi (het gerecht is dan niet meer glutenvrij) en Catalaanse braadworstjes (schaal 270 g). Het gerecht is dan niet meer veganistisch.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 rode ui
1 teen knoflook
2 el traditionele olijfolie
250 g cherrytomaten
600 g verse spinazie
1 tl gemalen chilipeper