Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Dooiers met room en 1 zakje vanillesuiker loskloppen. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Speculaasjes in stukjes breken en met brood door roommengsel roeren, ca. 5 minuten laten intrekken. Amandelspijs in blokjes snijden en toevoegen. Mengsel tot samenhangende massa kneden.Vormpjes invetten en met rest van vanillesuiker bestrooien. Broodmengsel over vormpjes verdelen en in ca. 30 minuten gaar bakken. Broodpuddinkjes uit oven nemen en laten afkoelen tot lauwwarm. Met scherp natgemaakt mes randen lossnijden. Bordje op vormpje zetten en keren. Puddinkje uit vorm laten glijden
- algemeenAls u het scherpe mes voor het lossnijden onder koud stromend water houdt, dan plakt het niet aan het gebak.
Amandel-broodpuddinkjes
nagerecht
4 personen
390 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Dooiers met room en 1 zakje vanillesuiker loskloppen. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Speculaasjes in stukjes breken en met brood door roommengsel roeren, ca. 5 minuten laten intrekken. Amandelspijs in blokjes snijden en toevoegen. Mengsel tot samenhangende massa kneden.Vormpjes invetten en met rest van vanillesuiker bestrooien. Broodmengsel over vormpjes verdelen en in ca. 30 minuten gaar bakken. Broodpuddinkjes uit oven nemen en laten afkoelen tot lauwwarm. Met scherp natgemaakt mes randen lossnijden. Bordje op vormpje zetten en keren. Puddinkje uit vorm laten glijden
algemeen:Als u het scherpe mes voor het lossnijden onder koud stromend water houdt, dan plakt het niet aan het gebak.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 eierdooiers
1 bekertje slagroom
2 zakjes vanillesuiker
4 sneetjes bruinbrood
6 amandelspeculaasjes
50 g amandelspijs
0 boter om in te vetten
Dit heb je nodig
vuurvaste timbaaltjes inhoud ca. 2 dl