Rigatoni met spinazie, venkel en kaas

820 kcal

(Voedingswaarden)

35 min. bereiden / 35 min. wachten

11 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ondertussen de venkel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met 3 el olie. Rooster ca. 20 min. in de oven.

  2. Verhit ondertussen de boter in een pan en voeg de bloem toe. Bak op laag vuur 5 min. (roux). Voeg de melk toe en breng al roerend aan de kook. Voeg, als de saus gebonden is, de Gorgonzola toe. Breng op smaak met peper en zout en laat 5 min. zachtjes koken.

  3. Verhit de rest van de olie in een wok. Voeg de spinazie in delen toe, samen met 1 teen knoflook en laat slinken. Breng op smaak met peper en zout. Schep de venkel en spinazie door de pasta. Meng de kaassaus erdoor en schep alles in de ovenschaal.

  4. Meng de kruiden en de rest van de knoflook door de ricotta en voeg peper en zout toe. Verdeel over de pasta en zet ca. 15 min. in de oven.

  • bereidingstipU kunt dit gerecht 1 uur van tevoren bereiden t/m stap 3. Bewaar afgedekt buiten de koelkast. Volg vlak voor serveren stap 4 en verwarm 20-25 min. in de oven op 180 ºC.
  • combinatietipLekker met Italiaanse witlof met rucola (zie recept elders op ah.nl/allerhande).
  • Roux maken

    Instructievideo - 00:45 min.

Rigatoni met spinazie, venkel en kaas

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig