Vegetarische cannelloni

Niet cannelloni con carne, maar senza carne. Overgoten met een mascarpone-tomatensaus gaan ze de oven in. Goudbruin komen ze er weer uit. Lekker met knapperig brood.

850 kcal

(Voedingswaarden)

25 min. bereiden / 40 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de spinazie in delen toe en laat slinken. Laat uitlekken in een vergiet en druk met een lepel het vocht eruit.

  2. Doe de spinazie samen met de ricotta in een hakmolen en maal fijn. Breng op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak het veldbonen ruiggehakt in 4 min. rul op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  4. Klop de mascarpone los en meng met de gezeefde tomaten. Verdeel 2 el van de tomatensaus over elke ovenschaal.

  5. Doe het spinaziemengsel in een de spuitzak. Vul de cannelloni met het spinaziemengsel en verdeel naast elkaar over de ovenschalen. Verdeel het gehakt en de rest van de tomatensaus over de cannelloni. Bak de cannelloni in ca. 40 min. in het midden van de oven gaar.

  • bereidingstipJe kunt ook rundergehakt gebruiken ipv vega veldbonen gehakt.

Vegetarische cannelloni

Niet cannelloni con carne, maar senza carne. Overgoten met een mascarpone-tomatensaus gaan ze de oven in. Goudbruin komen ze er weer uit. Lekker met knapperig brood.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig