- 1
- 2
- 3
Koolhydraatarm eten betekent dat je koolhydraten zo veel mogelijk vermijdt. Koolhydraten zijn macronutriënten net als eiwitten en vetten, en bestaan uit bouwstenen (sachariden). Zetmeel, suikers en vezels zijn opgebouwd uit sachariden. Wil je koolhydraatarm eten? Eet dan zo weinig mogelijk zetmeel, suikers en vezels. Ga voor o.a. verschillende soorten groenten, noten, zaden & pitten, onbewerkt(e) vis, kip & vlees (niet te veel) en ongezoete zuivel.
Als je start met een koolhydraatarm dieet is het best even zoeken hoe je gevarieerd eet tijdens het ontbijt, de lunch en het diner. Kies bij de lunch voor een lekker eiergerecht, zoals deze minifrittata’s met spinazie, ham en rode ui, ga voor een frisse salade, zoals deze salade met gegrilde makreel en venkel, of neem een kop witte bonen-broccolisoep. Zo zie je maar: er valt nog genoeg te variëren!
In 100 gram zoete aardappel zitten 24 gram koolhydraten, waarvan 4 gram suikers. Dit gehalte is iets hoger dan bij de gewone aardappel, waarin per 100 gram 19 gram koolhydraten zitten, waarvan 1 gram suiker. Een zoete aardappel bevat dus zeker koolhydraten en past niet helemaal binnen een koolhydraatarm dieet.
Koolhydraatarm koken: ideaal als je lekker wilt eten, maar niet al te veel calorieën uit koolhydraten wilt binnenkrijgen. Eet voldoende gezonde alternatieven, zoals onverzadigde vetten en eiwitten. Inspiratie genoeg! Begin je dag goed met een plakje koolhydraatarm pindakaasbrood, of neem een stukje mee voor tussendoor. Koolhydraatarm dineren? Spice it up met een rijkgevulde groentebowl met tonijn en pittige dressing. E...
01:20
1
per stuk
AH Venkel
1
85 g
AH Veldsla
2
100 g
AH Botersla
0
per stuk
AH Komkommer
4
250 g
AH Sweet cherry cherrytomaten
0
400 g
AH Kikkererwten
0
400 g
AH Linzen
5
ca. 165 g
AH Gerookte makreelfilet graatloos
1
25 g
AH Bieslook
1
150 g
AH Snoepgroente worteltjes
Koolhydraatarm eten
Meer dieetwensen
Aantal personen
2 venkelknollen | |
4 snoepkomkommers | |
2 stronken witlof | |
1 Elstar appel | |
10 gram verse bieslook | |
400 gram kikkererwten in blik | |
240 gram Rio Mare gegrilde makreelfilet in extra vergine olijfolie in blikje | |
4 eetlepel appel azijn | |
50 gram veldsla |
Snijd de onderkant van de venkel, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes. Halveer de komkommers in de lengte en snijd in reepjes.
Snijd de onderkant van het witlof, halveer in de lengte en snijd in de lengte in dunne reepjes.
Boen de appel schoon. Halveer en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de bieslook fijn.
Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af onder koud stromend water.
Laat de makreel uitlekken en vang de olie op. Meng de opgevangen olie met de azijn tot een dressing.
Meng de venkel, komkommer, witlof, appel, kikkererwten, veldsla, bieslook en dressing tot een salade en verdeel over diepe borden. Verdeel de makreel erover en bestrooi met peper.