- 1
- 2
- 3
De hele dag vegetarisch
Meer dieetwensen
Liever vegan?
Aantal personen
7 gram gedroogde gist | |
1 theelepel suiker | |
200 ml lauwwarm water | |
300 gram tarwebloem | |
1 eetlepel Euroma sumak | |
1 theelepel zout | |
900 gram diepvries gegrilde groenten | |
3.5 eetlepel traditionele olijfolie | |
1 eetlepel Euroma Original spices by Jonnie Boer ras el hanout | |
45 gram gepelde ongezouten pistachenoten | |
200 gram hummus naturel | |
200 gram feta |
Meng de gist met de suiker en de helft van het lauwwarme water. Laat 10 min. staan.
Meng de bloem met de sumak en het zout in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg het gistmengsel toe. Meng het bloemmengsel beetje bij beetje met het gistmengsel. Voeg de rest van het lauwwarm water toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm een bol van het deeg en dek de kom af met een vochtige theedoek. Laat 20 min. rijzen.
Bak ondertussen de gegrilde groenten met 1 el olie en de ras el hanout in 8 min. op middelhoog vuur goudbruin. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Hak de pistachenoten grof. Verdeel de hummus, feta, groenten en pistachenoten over verschillende bakjes
Maak 8 balletjes van het gerezen deeg. Rol ze op een met bloem bestoven werkblad dun uit. Verhit 1 el olie in een grote koekenpan en bak twee platbroden in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege om. Herhaal dit met de rest van het deeg en telkens een ½ el olie.
Serveer de platbroden met de mezze.