- 1
- 2
- 3
Ingrediënten
Ook vegetarisch
Dagje vegetarisch
Ook vegetarisch
Dagje vegetarisch
Aantal personen
2 cm verse gember | |
2 tenen knoflook | |
250 gram Samasaya fijne eiernoedels | |
4 middelgrote eieren | |
3 eetlepel zonnebloemolie | |
1.5 liter water | |
2 groentebouillontabletten | |
4 eetlepel Japanse sojasaus | |
3 eetlepel Saitaku rijstazijn | |
100 gram shiitakes | |
1 struik paksoi | |
4 theelepel geroosterd sesamzaad |
Snijd de gember in dunne plakjes en hak deze in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn.
Kook de noedels 6 min. Kook ondertussen ook de eieren 6 min. Giet de noedels af in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Pel de eieren.
Verhit ondertussen de olie in een soeppan en fruit de gember en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg het water, de bouillontabletten, sojasaus en rijstazijn toe en breng aan de kook.
Snijd ondertussen de shiitakes in plakjes. Voeg toe aan de soep en kook 5 min.
Snijd ondertussen de paksoi in dunne reepjes en voeg samen met de noedels toe. Warm nog 2 min. door op hoog vuur. Verdeel de soep over ruime kommen. Halveer de eieren en leg in elke kom 2 eierhelften. Bestrooi met het sesamzaad en serveer.