Snipper de uien en snijd de tenen knoflook fijn. Snijd de winterpeen in plakjes van ca. 1 cm.
Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur en fruit de ui 5 min. Voeg de knoflook, het ras el hanout, de winterpeen en pompoenblokjes toe en bak 5 min. Schep regelmatig om.
Voeg de linzen en het water toe en breng de soep aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 20 min. zachtjes koken.
Snijd ondertussen de koriander fijn. Breng de ricotta op smaak met peper.
Pureer de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de soep over diepe kommen en schep in ieder kom ¼ van de ricotta. Bestrooi met de koriander.
Gezonde soep recepten
Gezonde soep topper
Ingrediënten
Aantal personen
2 middelgrote uien | |
3 tenen knoflook | |
500 gram winterpenen | |
3 eetlepel milde olijfolie | |
0.5 eetlepel ras el hanout | |
450 gram diepvries pompoenblokjes | |
250 gram gedroogde rode linzen | |
1.25 liter kraanwater | |
7.5 gram verse koriander | |
150 gram ricotta |
Dit heb je nodig
staafmixer
Meer soepen