Snipper de uien. Rasp de knoflook en gember fijn. Pureer de tomaten in de hakmolen van de staafmixer.
Verhit 5 el olie (per 4 personen) in een hapjespan op middelhoog vuur en voeg het komijnzaad toe. Bak 30 sec. Voeg de ui toe en bak al omscheppend 5-6 min. Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1 min. mee. Voeg de garam masala toe en bak al roerend 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Voeg de gepureerde tomaten toe aan de pan en stoof al roerend 4 min. tot er een laagje olie op de saus is ontstaan.
Voeg de kikkererwten met het vocht toe. Roer door en laat 20-25 min. op laag vuur stoven tot de saus ingedikt is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Bak ondertussen de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de curry in een serveerschaal. Verhit de rest van de olie 1 min. in een kleine steelpan op middelhoog vuur. Voeg het mosterdzaad en het curryblad toe. Let op: de olie kan spetteren! Giet het hete oliemengsel over de curry (tadka). Serveer met de naan.
Indiase recepten
Chana masala met naan
Ingrediënten
Aantal personen
3 middelgrote uien | |
4 tenen knoflook | |
30 gram verse gember | |
300 gram trostomaten | |
7.5 eetlepel arachideolie | |
1 theelepel komijnzaad | |
2 eetlepel garam masala | |
800 gram kikkererwten in blik | |
2 naanbroden knoflook & koriander | |
0.5 theelepel mosterdzaad | |
5 gram verse currybladeren |
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
Dahl van rode linzen en bloemkool
Dahl (of dal, dhal, daal) is een Indiaas gerecht dat vele versies kent, met allerlei peulvruchten als basis. De linzen worden – eventueel in een snelkookpan – apart van de ui, knoflook en specerijen gekookt. De tadka, mengsel van knoflook en specerijen in olie of ghee, maak je apart. Hoe? Je ziet het in deze video.
INGREDIËNTEN
400 g rode linzen (zak 500 g)
½ tl zout
1 bloemkool ...
05:36
Oost, Zuid en Zuid-Oost Aziatische keukens
Veel gebruikt in de Indiase keuken