Prosciutto recepten

Ook zo dol op de Italiaanse keuken? Probeer eens een recept met prosciutto: een typisch Italiaanse ham die goed samengaat met verschillende gerechten. Wat dacht je bijvoorbeeld van pizza, bruschetta, risotto of pasta met prosciutto? Laat je inspireren door onderstaande recepten.

Ingrediënten

Bereiding

Wat is prosciutto?

Wat is prosciutto?

Prosciutto (ook wel: prosciutto crudo) is een gezouten ham van een aan de lucht gedroogde varkenspoot. Deze ham wordt flinterdun gesneden en vaak gebruikt als antipasto. De bekendste prosciutto is Prosciutto di Parma (parmaham), maar er zijn nog veel meer soorten. Leuk detail: de smaak van deze Italiaanse ham kan per regio verschillen doordat de ham gedroogd moet worden aan de lucht. Een prosciuttoham rijpt ongeveer 10 tot 15 maanden, maar ook dit is afhankelijk van de soort en grootte.

Wat is het verschil tussen prosciutto crudo en prosciutto cotto?

Wat is het verschil tussen prosciutto crudo en prosciutto cotto?

De ene is gedroogd en de ander is gekookt. Prosciutto crudo is gezouten en gedroogd. En prosciutto cotto is gekookt. Cotto is dan ook het Italiaanse woord voor koken.

Orzosalade met olijf en prosciutto

Pastasalade van orzo met olijf en prosciutto kun je warm eten, maar smaakt koud net zo lekker. Niet eerder van orzo gehoord? Het wordt ook wel riso genoemd en lijkt door de vorm en grootte op rijst, maar is een pastasoort die iets zoeter smaakt dan andere vormen van pasta. Dit recept bevat maar 5 ingrediënten, makkelijker wordt het niet!

INGREDIËNTEN
300 g orzo
450 g tuinerwten (diepv...

00:22