Italiaanse salade

Italiaanse salades: zowel als bij- of hoofdgerecht zijn ze delizioso. Er gaat bijvoorbeeld niets boven panzanella, de Italiaanse broodsalade. En met salade caprese op tafel wanen wij ons zo op een Italiaans terras. Ciao, snel de keuken in!

Italiaanse salade recepten

Italiaanse salade maken: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

30 gram pijnboompitten

250 gram snoepgroente tomaten

3 eetlepel extra vierge olijfolie

2 tenen knoflook

1 theelepel gedroogde oregano

3 eetlepel balsamicoazijn

0.5 courgette

190 gemarineerde artisjokharten

75 gram rucola slamelange

90 parmaham

2 burrata

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  1. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.

  2. Halveer de tomaten. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de tomaten 2 min. op middelhoog vuur tot ze iets zachter zijn. Rasp de knoflook erboven, voeg de oregano en ⅔ van de balsamico toe en bak 2 min. mee. Laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller in flinterdunne linten en halveer de linten in de lengte.

  4. Laat de artisjokken uitlekken. Verdeel de slamelange, courgettelinten, tomaten, artisjokharten, parmaham en burrata's over een grote schaal. Bestrooi met de pijnboompitten, versgemalen peper, eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie en balsamico.

Gegrilde salade caprese

Jouw favoriete Italiaanse salade, maar dan van de barbecue: gegrilde salade caprese. Het ultieme zomergerecht!

Groenten grillen op bbq
Steek de barbecue aan. Halveer 380 g Tasty Tom trostomaten en snijd 2 kropjes babyromainesla elk in 6 parten. Halveer de paprika’s van 1 zakje paprikamix, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Besprenkel de groenten met 2 e...

00:28