Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Halveer de tomaten. Verhit ⅓ van de olie in een koekenpan en bak de tomaten 2 min. op middelhoog vuur tot ze iets zachter zijn. Rasp de knoflook erboven, voeg de oregano en ⅔ van de balsamico toe en bak 2 min. mee. Laat iets afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schaaf ondertussen de courgette met een dunschiller in flinterdunne linten en halveer de linten in de lengte.
Laat de artisjokken uitlekken. Verdeel de slamelange, courgettelinten, tomaten, artisjokharten, parmaham en burrata's over een grote schaal. Bestrooi met de pijnboompitten, versgemalen peper, eventueel zout en besprenkel met de rest van de olie en balsamico.
Italiaanse salade recepten
Italiaanse salade maken: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
30 gram pijnboompitten | |
250 gram snoepgroente tomaten | |
3 eetlepel extra vierge olijfolie | |
2 tenen knoflook | |
1 theelepel gedroogde oregano | |
3 eetlepel balsamicoazijn | |
0.5 courgette | |
190 gemarineerde artisjokharten | |
75 gram rucola slamelange | |
90 parmaham | |
2 burrata |
Dit heb je nodig
dunschiller
Gegrilde salade caprese
Jouw favoriete Italiaanse salade, maar dan van de barbecue: gegrilde salade caprese. Het ultieme zomergerecht!
Groenten grillen op bbq
Steek de barbecue aan. Halveer 380 g Tasty Tom trostomaten en snijd 2 kropjes babyromainesla elk in 6 parten. Halveer de paprika’s van 1 zakje paprikamix, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Besprenkel de groenten met 2 e...
00:28
Italiaans diner