- 1
- 2
- 3
Ingrediënten

Hoe ziet de Koreaanse keuken eruit?
De Koreaanse keuken is heel smakelijk en divers. Niet voor niets is deze de laatste paar jaar hot en happening geworden. Populaire gerechten zijn kimchi en bibimbap, maar deze keuken heeft veel meer te bieden dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Koreaanse roerbak of steamed buns met Koreaanse kip? Voor ieder wat wils!

Koreaanse BBQ: wat is dat?
Koreaanse BBQ: da’s gourmetten op z’n Koreaans. Je zit met z’n allen rond een soort van tafelbarbecue en bereidt je vlees à la minute. Op tafel staan verschillende Koreaanse gerechtjes om samen te delen. Een van de bekendste gerechten is bulgogi: gegrild vlees dat geserveerd wordt in een blaadje sla. Vergeet niet om lekkere smaakmakers op tafel te zetten. Sesamolie, vissaus en knoflook doen het altijd goed.

Wat is kimchi?
Kimchi: een razend populair groentegerecht dat iets weg heeft van Nederlandse zuurkool. In beide gerechten wordt namelijk kool ingelegd in zout, waarna het fermenteren begint. Voor kimchi kun je overigens ook andere groentesoorten gebruiken, zoals radijs, en de groente wordt daarnaast ingesmeerd met een pittige salsa. Zonder dit bijgerecht wordt een Koreaans diner vaak als onvolledig beschouwd. En het mooie van kimchi is: het heeft ook nog eens een verrassend lekkere smaak. Yes!
Bulgogi
De beste nummers uit het oosten. Zoals bulgogi, een typisch Koreaans recept. Mals vlees met sesam en knoflook. 03:24
Bulgogi maken:
Snijd het steeltje van 1 rode peper. Snijd de peper in ringetjes en 1 ui in halve ringen. Snijd 3 tenen knoflook fijn. Meng de peper, ui, knoflook, 50 milliliter ketjap manis, 30 milliliter Japanse sojasaus en 1 eetlepel sesamolie en laat 1 uur staan.
Aziatische keuken
Populaire Aziatische gerechten
Bulgogi met kimchi
Ingrediënten
Aantal personen
1 peer | |
60 gram verse gember | |
2 middelgrote uien | |
4 tenen knoflook | |
2 eetlepel sojasaus | |
1 eetlepel donkere basterdsuiker | |
400 gram flat iron steak | |
0.5 eetlepel witte sesamzaadjes | |
250 gram taugé | |
0.5 kropsla | |
2 bosuitjes | |
2 eetlepel sesamolie | |
300 gram witte rijst | |
160 gram kimchi in pot |
Dit heb je nodig
staafmixer met hakmolen
grillpan
Boen de peer schoon, snijd in de lengte doormidden en verwijder het klokhuis. Schil de gember en snijd de uien in stukken. Doe de peer, gember, ui, knoflook, sojasaus en basterdsuiker in de hakmolen van de staafmixer en pureer tot een gladde pasta. Schep de marinade in een grote mengkom en breng op smaak met peper.
Snijd de steak, tegen de draad van het vlees in, in schuine plakjes van een ½ cm. Voeg toe aan de marinade, schep goed om en laat het vlees 30 min. afgedekt marineren in de koelkast.
Verhit ondertussen een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olie of boter en rooster de sesamzaadjes 4-5 min. tot lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.
Doe de taugé in een vuurvaste kom en overgiet met kokend water. Laat 1 min. staan, giet af en laat afkoelen in een vergiet. Haal ondertussen de blaadjes sla los, spoel onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
Knijp het overtollige vocht uit de taugé en meng met de sesamolie, de sesamzaadjes, ⅓ van de bosui, peper en eventueel zout. Laat staan tot gebruik.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur en gril het vlees (in delen) 2 min. Keer halverwege. Bestrooi met peper, eventueel zout en de rest van de bosui.
Serveer de bulgogi-beef, rijst, slablaadjes, taugé en kimchi in aparte schaaltjes.