Koreaanse recepten

Van kimchi tot bibimbap: de Koreaanse keuken is booming! De meeste gerechten hebben een frisse smaak, maar zijn tegelijkertijd ook pittig en een tikkeltje zoet. Gewoon een keertje zelf proberen te maken dus. Hieronder vind je alle Koreaanse én Koreaans geïnspireerde recepten.

Koreaanse recepten

Ingrediënten

Bereiding

Hoe ziet de Koreaanse keuken eruit?

Hoe ziet de Koreaanse keuken eruit?

De Koreaanse keuken is heel smakelijk en divers. Niet voor niets is deze de laatste paar jaar hot en happening geworden. Populaire gerechten zijn kimchi en bibimbap, maar deze keuken heeft veel meer te bieden dan dat. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Koreaanse roerbak of steamed buns met Koreaanse kip? Voor ieder wat wils!

Koreaanse BBQ: wat is dat?

Koreaanse BBQ: wat is dat?

Koreaanse BBQ: da’s gourmetten op z’n Koreaans. Je zit met z’n allen rond een soort van tafelbarbecue en bereidt je vlees à la minute. Op tafel staan verschillende Koreaanse gerechtjes om samen te delen. Een van de bekendste gerechten is bulgogi: gegrild vlees dat geserveerd wordt in een blaadje sla. Vergeet niet om lekkere smaakmakers op tafel te zetten. Sesamolie, vissaus en knoflook doen het altijd goed.

Wat is kimchi?

Wat is kimchi?

Kimchi: een razend populair groentegerecht dat iets weg heeft van Nederlandse zuurkool. In beide gerechten wordt namelijk kool ingelegd in zout, waarna het fermenteren begint. Voor kimchi kun je overigens ook andere groentesoorten gebruiken, zoals radijs, en de groente wordt daarnaast ingesmeerd met een pittige salsa. Zonder dit bijgerecht wordt een Koreaans diner vaak als onvolledig beschouwd. En het mooie van kimchi is: het heeft ook nog eens een verrassend lekkere smaak. Yes!

Bulgogi

De beste nummers uit het oosten. Zoals bulgogi, een typisch Koreaans recept. Mals vlees met sesam en knoflook.

Bulgogi maken:
Snijd het steeltje van 1 rode peper. Snijd de peper in ringetjes en 1 ui in halve ringen. Snijd 3 tenen knoflook fijn. Meng de peper, ui, knoflook, 50 milliliter ketjap manis, 30 milliliter Japanse sojasaus en 1 eetlepel sesamolie en laat 1 uur staan.

03:24