Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, laat de schil zitten. Snijd de pompoen in parten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olie en het zeezout erover en rooster ca. 35 min. in de oven.
Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Zet ondertussen de oven op 180 °C. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes. Hak de amandelen grof. Doe de pompoenparten in de keukenmachine, voeg de kaneel en crème fraîche toe en maal tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk 50 ml water in de ovenschaal. Rasp de kaas. Bedek de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen, ⅓ van de pompoenpuree, ⅓ van de appel, ⅓ van de amandelen en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.
Lasagne met pompoen en appel
Hoofdgerecht met verrassende ingrediënten. De pompoen rooster je eerst in de oven.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Lasagne met pompoen en appel
Hoofdgerecht met verrassende ingrediënten. De pompoen rooster je eerst in de oven.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_049905_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
770 kcal
30 min. bereiden
1 uur 20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de flespompoen. Verwijder de zaden en draderige binnenkant, laat de schil zitten. Snijd de pompoen in parten en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de olie en het zeezout erover en rooster ca. 35 min. in de oven.
Neem de pompoen uit de oven en laat 10 min. afkoelen. Zet ondertussen de oven op 180 °C. Snijd de appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de kwarten in dunne partjes. Hak de amandelen grof. Doe de pompoenparten in de keukenmachine, voeg de kaneel en crème fraîche toe en maal tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schenk 50 ml water in de ovenschaal. Rasp de kaas. Bedek de ovenschaal achtereenvolgens met 3 lasagnebladen, ⅓ van de pompoenpuree, ⅓ van de appel, ⅓ van de amandelen en ⅓ van de kaas. Maak zo nog 2 lagen. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 flespompoen
4 el traditionele olijfolie
2 tl zeezout
2 Elstar appels
60 g oven roasted amandelen
½ tl kaneel
125 g crème fraîche
9 verse lasagnebladen
75 g Parmigiano Reggiano
Dit heb je nodig
bakpapier
keukenmachine
ovenschaal (18 x 28 cm)