Spaghetti met snijbiet, spekjes & ricotta

De spekjes geven deze heerlijk romige pasta extra bite.

605 kcal

(Voedingswaarden)

45 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Stort de ricotta op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.

  2. Snijd ondertussen de courgette in schuine plakken van 1 cm, snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Bestrijk de courgette met de olie en bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de courgette in 2 delen 4 min. Keer halverwege.

  3. Verhit halverwege de oventijd van de ricotta een hapjespan en bak het spek, de ui, knoflook en chilivlokken 10 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en vang een kopje kookvocht op. Meng de pasta met de courgette, snijbiet en een beetje kookvocht door de spekjes in de hapjespan. Schep in een grote schaal en breek de ricotta erboven in stukken.

  • Spaghetti koken

    Instructievideo - 01:46 min.

Spaghetti met snijbiet, spekjes & ricotta

De spekjes geven deze heerlijk romige pasta extra bite.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig