Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen het gehakt met de sambal en seroendeng. Vorm er met natte handen balletjes van ter grootte van een flinke walnoot. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de boemboe en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bamigroenten en salade-ui toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg de mie toe en verwarm nog 1 min. Serveer de bami met de balletjes.
Bami met gehaktballetjes
Bami met een Hollandse touch? Met rundergehaktballetjes!
- bewaartipMaak een grotere hoeveelheid balletjes om in te vriezen. Verdrievoudig de ingrediënten en verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en verdeel in porties. Je kunt de balletjes 2 maanden bewaren in de vriezer. De balletjes smaken ook lekker als hapje bij de borrel.
- combinatietipLekker met satésaus en kroepoek.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Bami met gehaktballetjes
Bami met een Hollandse touch? Met rundergehaktballetjes!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_061453_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Meng ondertussen het gehakt met de sambal en seroendeng. Vorm er met natte handen balletjes van ter grootte van een flinke walnoot. Verhit 3 el olie in een koekenpan en bak de balletjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de knoflook fijn en de salade-uitjes in ringetjes. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit de boemboe en knoflook 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de bamigroenten en salade-ui toe en roerbak 4 min. op hoog vuur. Voeg de mie toe en verwarm nog 1 min. Serveer de bami met de balletjes.
bewaartip:Maak een grotere hoeveelheid balletjes om in te vriezen. Verdrievoudig de ingrediënten en verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de balletjes op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat afkoelen en verdeel in porties. Je kunt de balletjes 2 maanden bewaren in de vriezer. De balletjes smaken ook lekker als hapje bij de borrel.
combinatietip:Lekker met satésaus en kroepoek.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g mienestjes
300 g rundergehakt
1 el sambal badjak
2 el seroendeng
5 el koolzaadolie
2 tenen knoflook
1 bosje salade-uitje
100 g boemboe bami goreng
450 g nasi/bami groentemix