Pasta met linzen en worstjes

Dupuis-linzen gecombineerd met pasta, dat doen ze in Italië ook. Proef maar waarom.

760 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

8 ingrediënten


Aan de slag


  1. Doe de linzen met 1 liter koud water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 25 min. beetgaar.

  2. Draai ondertussen de worst om de 5 cm in, zodat er kleine worstjes ontstaan. Snijd de worstjes los.

  3. Verhit de olie in een hapjespan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Snipper de ui en voeg samen met de oregano toe en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Voeg na 10 min. de sperziebonen toe.

  4. Kook ondertussen de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  5. Giet de linzen en pasta af en voeg toe aan de saus. Schep om en serveer.

  • variatietipIn plaats van dupuis-linzen kun je ook linzen uit blik gebruiken.
  • bereidingstipDe linzen zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn. Je hoeft ze daarom niet te laten weken voor je ze kookt.
  • combinatietipLekker met Parmezaanse kaas.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Pasta met linzen en worstjes

Dupuis-linzen gecombineerd met pasta, dat doen ze in Italië ook. Proef maar waarom.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig