Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Voeg de gnocchi toe en bak 4 min. mee.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Meng de topping uit het pakje macaroni ovenschotel met de Italiaanse kruiden.
Voeg de ui, knoflook en tuinbonen toe aan het spek en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de melk en sausmix uit het pakje macaroni ovenschotel toe en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
Vet de ovenschaal in. Neem de pan van het vuur en verdeel over de schaal. Bestrooi met de topping en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Gnocchi carbonara met tuinbonen
De oven zorgt voor het krokante korstje.
Gnocchi carbonara met tuinbonen
De oven zorgt voor het krokante korstje.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_066178_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
547 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak het spek in 5 min. uit. Voeg de gnocchi toe en bak 4 min. mee.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en de knoflook fijn. Meng de topping uit het pakje macaroni ovenschotel met de Italiaanse kruiden.
Voeg de ui, knoflook en tuinbonen toe aan het spek en bak 3 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de melk en sausmix uit het pakje macaroni ovenschotel toe en breng al roerend aan de kook. Laat 1 min. op laag vuur koken.
Vet de ovenschaal in. Neem de pan van het vuur en verdeel over de schaal. Bestrooi met de topping en bak ca. 10 min. in het midden van de oven.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
200 g magere gerookte spekreepjes
500 g gnocchi
2 rode uien
1 teen knoflook
95 g macaroni ovenschotel carbonara
1 el gedroogde Italiaanse kruiden
450 g diepvries tuinbonen
500 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)