Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Meng voor de dipsaus de hoisinsaus met de sesamolie. Snijd de bosuitje in schuine ringetjes.
Klop met een garde de bloem, maizena, het ei, sesamzaad, 2/3 van de bosui en een het zout met water tot een glad beslag.
Verhit de helft van de arachideolie in een koekenpan en schep er 4 hoopjes beslag in met een doorsnee van 8 cm. Bak de pannenkoekjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.
Garneer met de rest van de bosui en serveer met de dipsaus.
Bosui-pannenkoekjes
De bosui is door z'n frisse karakter multi-inzetbaar. Dat bewijzen deze Aziatisch getinte pannenkoekjes.
- variatietipHoud je van pittig? Meng een fijngesneden rode peper door het beslag.
- combinatietipLekker met een Aziatische koolsalade (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Bosui-pannenkoekjes
De bosui is door z'n frisse karakter multi-inzetbaar. Dat bewijzen deze Aziatisch getinte pannenkoekjes.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_066169_220x162_JPG.jpg)
bijgerecht
4 personen
410 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Meng voor de dipsaus de hoisinsaus met de sesamolie. Snijd de bosuitje in schuine ringetjes.
Klop met een garde de bloem, maizena, het ei, sesamzaad, 2/3 van de bosui en een het zout met water tot een glad beslag.
Verhit de helft van de arachideolie in een koekenpan en schep er 4 hoopjes beslag in met een doorsnee van 8 cm. Bak de pannenkoekjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.
Garneer met de rest van de bosui en serveer met de dipsaus.
variatietip:Houd je van pittig? Meng een fijngesneden rode peper door het beslag.
combinatietip:Lekker met een Aziatische koolsalade (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
3 el sesamzaad
4 el chicken hoisinsaus
2 el sesamolie
6 bosuien
200 g tarwebloem
1 el maizena
1 middelgroot ei
½ tl zout
400 ml koud kraanwater
4 el arachideolie