Bosui-pannenkoekjes

De bosui is door z'n frisse karakter multi-inzetbaar. Dat bewijzen deze Aziatisch getinte pannenkoekjes.

410 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het sesamzaad in 3 min. goudbruin. Meng voor de dipsaus de hoisinsaus met de sesamolie. Snijd de bosuitje in schuine ringetjes.

  2. Klop met een garde de bloem, maizena, het ei, sesamzaad, 2/3 van de bosui en een het zout met water tot een glad beslag.

  3. Verhit de helft van de arachideolie in een koekenpan en schep er 4 hoopjes beslag in met een doorsnee van 8 cm. Bak de pannenkoekjes in 6 min. op hoog vuur goudbruin en knapperig. Keer halverwege. Herhaal met de rest van het beslag.

  4. Garneer met de rest van de bosui en serveer met de dipsaus.

  • variatietipHoud je van pittig? Meng een fijngesneden rode peper door het beslag.
  • combinatietipLekker met een Aziatische koolsalade (ga naar ah.nl/allerhande voor het recept).
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Bosui-pannenkoekjes

De bosui is door z'n frisse karakter multi-inzetbaar. Dat bewijzen deze Aziatisch getinte pannenkoekjes.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig