Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout en notenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijn mengsel. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie. Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en meng door elkaar. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Bak ca. 20 min. in de oven en laat afkoelen.
Meng ondertussen de mascarpone met de lemon card en ¾ van de geraspte kokos en verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm. Garneer met de rest van de kokos. Snijd in 8 stukken en serveer met een blaadje munt.
Fris gebakje met lemon curd
Een frisse vulling van mascarpone, lemon curd en kokos op een knapperige bodem van havermout en noten.
- variatietipJe kunt er ook voor kiezen de bodem niet te bakken in de oven, maar van bakken wordt de bodem wel heel lekker krokant.
- bewaartipJe kunt de bodem 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar luchtdicht verpakt buiten de koelkast.
Fris gebakje met lemon curd
Een frisse vulling van mascarpone, lemon curd en kokos op een knapperige bodem van havermout en noten.
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_085992_220x162_JPG.jpg)
nagerecht
8 personen
415 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de havermout en notenmix in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een fijn mengsel. Snijd de dadels in kleine stukjes en smelt de kokosolie. Voeg de dadels, kokosolie en honing toe aan de havermout en meng door elkaar. Vet de springvorm in. Bekleed de springvorm met bakpapier, verdeel het mengsel over de bodem en druk goed aan. Bak ca. 20 min. in de oven en laat afkoelen.
Meng ondertussen de mascarpone met de lemon card en ¾ van de geraspte kokos en verdeel gelijkmatig over de bodem in de springvorm. Garneer met de rest van de kokos. Snijd in 8 stukken en serveer met een blaadje munt.
variatietip:Je kunt er ook voor kiezen de bodem niet te bakken in de oven, maar van bakken wordt de bodem wel heel lekker krokant.
bewaartip:Je kunt de bodem 2 dagen van tevoren bakken. Bewaar luchtdicht verpakt buiten de koelkast.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 8 personen)
100 g havermout
50 g ongebrande notenmix
75 g dadels zonder pit
2 el kokosolie
2 el vloeibare honing
250 g mascarpone
4 el lemon curd
98 g geraspte kokos
4 takjes verse munt
Dit heb je nodig
staafmixer
springvorm (16 x 16 cm)
bakpapier