Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Meng de broccoli met de ui, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de gnocchi lichtbruin in 10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Meng de gnocchi met de broccoli en ui, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Verdeel over de borden en besprenkel met de balsamicoazijn.
Gnocchi met geroosterde broccoli en geitenkaas
Dit vegetarische gerecht is makkelijk te maken doordat het maar 5 ingrediënten (+ wat spullen uit je voorraad) bevat. Ook makkelijk klaar te maken in de airfryer. Tijd voor gnocchi met geroosterde broccoli en geitenkaas!
- bereidingstipDit gerecht kan ook klaargemaakt worden in de airfryer. Kook dan eerst de gnocchi, bak knapperig in de airfryer en houd apart. Rooster daarna de broccoliroosjes en ui. Schep de gnocchi erdoor, bestrooi met de geitenkaas en bak nog 5 min.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Gnocchi met geroosterde broccoli en geitenkaas
Dit vegetarische gerecht is makkelijk te maken doordat het maar 5 ingrediënten (+ wat spullen uit je voorraad) bevat. Ook makkelijk klaar te maken in de airfryer. Tijd voor gnocchi met geroosterde broccoli en geitenkaas!
![](https://static.ah.nl/static/recepten/img_RAM_PRD181594_220x162_JPG.jpg)
hoofdgerecht
4 personen
535 kcal
30 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de uien in halve ringen. Meng de broccoli met de ui, ⅓ van de olie, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 min. in de oven.
Kook ondertussen de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de gnocchi lichtbruin in 10 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.
Meng de gnocchi met de broccoli en ui, verkruimel de geitenkaas erboven en schep om. Verdeel over de borden en besprenkel met de balsamicoazijn.
bereidingstip:Dit gerecht kan ook klaargemaakt worden in de airfryer. Kook dan eerst de gnocchi, bak knapperig in de airfryer en houd apart. Rooster daarna de broccoliroosjes en ui. Schep de gnocchi erdoor, bestrooi met de geitenkaas en bak nog 5 min.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
500 g broccoli
2 middelgrote uien
6 el extra vierge olijfolie
500 g gnocchi
150 g geitenkaas schijfjes
2 el balsamicoazijn
Dit heb je nodig
bakpapier