Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook op laag vuur 2 minuten. Voeg de paddenstoelen en fijngesneden kruiden toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Maal er een beetje chilipeper over, schenk de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur 5 minuten.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over warme diepe borden. Verdeel de paddenstoelen over de tagliatelle. Druppel de truffelolie erover en maal er nog wat chilipeper over. Schaaf met een fijne (kaas) schaaf krullen Parmezaanse kaas boven de pasta. Serveer direct.
Pasta met paddenstoelen uit Umbrië
Dagje vegetarisch? Paddenstoelen zijn prima vleesvervangers.
- algemeenGebruik olijfolie extra vierge met witte truffelaroma in dressings over een salade of druppel het over een broodje rosbief met rucola.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Pasta met paddenstoelen uit Umbrië
Dagje vegetarisch? Paddenstoelen zijn prima vleesvervangers.
hoofdgerecht
4 personen
620 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Veeg de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de knoflook in plakjes. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix en snijd fijn. Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook op laag vuur 2 minuten. Voeg de paddenstoelen en fijngesneden kruiden toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin. Maal er een beetje chilipeper over, schenk de bouillon erbij en kook op middelhoog vuur 5 minuten.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en verdeel de tagliatelle over warme diepe borden. Verdeel de paddenstoelen over de tagliatelle. Druppel de truffelolie erover en maal er nog wat chilipeper over. Schaaf met een fijne (kaas) schaaf krullen Parmezaanse kaas boven de pasta. Serveer direct.
algemeen:Gebruik olijfolie extra vierge met witte truffelaroma in dressings over een salade of druppel het over een broodje rosbief met rucola.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
400 g paddenstoelen voor pasta
3 tenen knoflook
4 el traditionele olijfolie
2 snufjes gemalen chilipeper
150 ml paddenstoelenbouillon van tablet
500 g verse tagliatelle
2 el olijfolie extra vierge met truffelaroma
50 g Parmigiano Reggiano