Franse uienpizza met groene salade (pissaladière)

Met deze pizza met lekker veel ui, tijm en ansjovis ben je meteen in Frankrijk.

555 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 15 min. oventijd / 1 uur wachten

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Snijd de uien in dunne ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 3 el olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en tijm toe en laat op laag vuur in 1 uur zacht en gaar worden. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het uienmengsel en vervolgens de olijven en ansjovis erover. De tomatensaus wordt niet gebruikt. Bak de uienpizza in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

  3. Meng de rest van de olie, azijn en mosterd tot een dressing en meng door de sla. Serveer de sla bij de pizza.

  • bewaartipJe kunt de pizza 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 8 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C, of serveer koud.
  • algemeenDe tomatensaus bij het pizzadeeg kun je als basissaus gebruiken voor een kleine portie (kinder)pasta.
  • algemeenWil je dit gerecht meenemen? Dek de pizza en salade af met aluminiumfolie.
  • Vinaigrette maken

    Instructievideo - 00:34 min.

Franse uienpizza met groene salade (pissaladière)

Met deze pizza met lekker veel ui, tijm en ansjovis ben je meteen in Frankrijk.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig