Verwarm de oven voor op 140 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees eventueel in delen 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Doe de wijn erbij. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de peterselie.
Pappardelle met stracotto
Op en top Italiaans gerecht geïnspireerd op het pannetje vlees dat vroeger op de kachel langzaam gaar sudderde.
- bereidingstipVang het kookvocht van de pasta op en voeg toe als het gerecht te droog wordt.
- combinatietipLekker met gegrilde groente en Parmezaanse kaas; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
- algemeenJe kunt het vlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op middelhoog vuur.
Vlaams draadjesvlees maken
Instructievideo - 06:21 min.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pappardelle met stracotto
Op en top Italiaans gerecht geïnspireerd op het pannetje vlees dat vroeger op de kachel langzaam gaar sudderde.
hoofdgerecht
6 personen
565 kcal
20 min. bereiden
4 uur oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 140 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees eventueel in delen 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Doe de wijn erbij. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de peterselie.
bereidingstip:Vang het kookvocht van de pasta op en voeg toe als het gerecht te droog wordt.
combinatietip:Lekker met gegrilde groente en Parmezaanse kaas; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.
algemeen:Je kunt het vlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op middelhoog vuur.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande2
Ingrediënten
2 uien
4 tenen knoflook
4 el olijfolie
1 kg ribrunderlap
½ tl gedroogde rozemarijn
250 ml rode wijn
380 ml vleesfond
300 g verse pappardelle
10 g verse peterselie
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan