- 1
- 2
- 3
Snacks die goed passen bij koolhydraatarm dieet zijn groenten, noten, zaden, pitten, onbewerkt(e) vis, kip & vlees (niet te veel) en ongezoete zuivel.
'Koolhydraten' is namelijk een verzamelnaam voor sachariden (bouwstenen). Klinkt lastig, maar o.a. zetmeel, suikers en vezels vallen hieronder en komen van nature voor in bepaalde ingrediënten. Wil je koolhydraatarm/-bewust eten, dan is het belangrijk dat je producten met deze bouwstenen minder eet.
Wil je iets feestelijks snacken tijdens de borrel? Maak dan deze knapperige bloemkoolsnacks met cheddar en paprikadip of ‘bruschetta’ van courgette en tomatensalsa. Geen tijd om zelf de keuken in te duiken? (Onbewerkte) kip, vis, kaas, groenten, noten, olijven en augurken zijn ook allemaal van nature koolhydraatarm. Een schaaltje noten en olijven, een dip van hüttenkäse met sticks van komkommer, wortel en bleekselderij of blokjes kaas zijn dus allemaal welkom op de koolhydraatarme borrelplank!
De hele dag minderen in koolhydraten? Dat kan best even puzzelen zijn. Wij helpen je graag een handje op weg met onze favoriete koolhydraatarme gerechten. Van een koolhydraatarm ontbijt met een smoothiebowl, tot een koolhydraatarme lunch met een frisse salade tot een koolhydraatarm diner met bloemkoolrijst-nasi. Et voilà, zo heb je al één koolhydraatarm dagmenu!
Be cool: maak vegetarische hapjes van bloemkool! Bloemkool-hapjes zijn je nieuwe lievelings. En om je vraag meteen te beantwoorden: ja, natuurlijk gaat er ook kaas in! Pittige cheddar tilt je bloemkool naar een hoger snack-niveau. Serveer deze vegetarische hapjes met de pittige geroosterde paprika-dip en hij kan zo op de borrelplank.
INGREDIËNTEN
1 teen knoflook (netje 250 g)
2 el olijfolie mild...
00:33
1
2 stuks
AH Knoflook
2
per stuk
AH Bloemkool
Alleen in de winkel
1
200 g
AH Bloemkoolrijst kleinverpakking
4
ca. 210 g
AH Cheddar 48+
2
11 g
Verstegen Oregano
2
38 g
Verstegen Paprikapoeder mild
0
per stuk
AH Courgette
3
4 stuks
AH Witlof
2
10 stuks
AH Witte scharreleieren
Alleen in de winkel
2
145 g
John West Tonijnstukken in water
Koolhydraatarm eten
Meer dieetwensen
Aantal personen
0.33 teen knoflook | |
0.67 eetlepel milde olijfolie | |
133.33 gram koelverse bloemkoolrijst | |
33.33 gram geraspte cheddar | |
0.67 theelepel gedroogde oregano | |
0.33 theelepel paprikapoeder | |
0.33 middelgroot ei | |
98.33 gram gegrilde paprika's in pot | |
13.33 gram ongezouten pecannoten | |
0.33 eetlepel milde harissa |
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)
staafmixer
Verwarm de oven voor op 180 °C. Pers de knoflook uit. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en fruit de knoflook 1 min. Voeg de bloemkoolrijst toe en schep 3 min. om tot hij zacht is. Meng met de cheddar, oregano, paprikapoeder, het ei, peper en zout in een grote kom.
Verdeel het mengsel over de ingevette muffinvorm. Druk het mengsel goed aan met een lepel, zodat er kuiltjes in ontstaan. Bak ca. 20 min. tot de snacks stevig en de randjes goudbruin en knapperig zijn.
Laat ondertussen de paprika uitlekken. Mix met de staafmixer de pecannoten, paprika, harissa en de knoflook uit de pot gegrilde paprika tot een gladde dipsaus. Serveer de bloemkoolsnacks met de dipsaus.