- 1
- 2
- 3
Aantal personen
333.33 gram broccoli | |
200 gram macaroni | |
140 gram cheddar | |
1.33 middelgrote ui | |
133.33 gram achterham | |
40 gram ongezouten roomboter | |
20 gram tarwebloem | |
433.33 ml volle melk | |
0.33 theelepel tabasco | |
166.67 gram geraspte gruyère | |
53.33 gram Parmigiano Reggiano-poeder | |
50 gram panko |
ovenschaal (20 x 30 cm)
Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de broccoli in roosjes van 1 cm, snijd de stronk in kleine blokjes. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan, maar dan 1 minuut korter. Voeg de laatste 3 min. de broccoli toe. Giet de pasta en broccoli af en spoel onder koud stromend water.
Rasp ondertussen de cheddar op de grove kant van een blokrasp. Snipper de uien. Snijd de ham in blokjes.
Smelt ⅔ van de boter (per ovenschotel) in een pan met dikke bodem op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 min. Voeg de bloem toe en bak, al roerend, 2 min. mee. Schenk er een klein scheutje van de melk bij en roer met een garde de klontjes eruit. Schenk dan, terwijl je blijft roeren, de rest van de melk er langzaam bij. Voeg de tabasco toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer, met de garde, beetje bij beetje de cheddar en gruyère door de saus. Voeg steeds wat meer kaas toe als de vorige portie gesmolten is.
Roer de macaroni, broccoli en ham door de saus en doe in de ovenschaal.
Smelt de rest van de boter. Meng de Parmezaanse kaas en panko erdoor en verdeel over de pasta.
Bak de macaroni ca. 20 min. in de oven of tot de bovenkant lichtbruin en krokant is. Haal uit de oven en laat 5 min. afkoelen.