- 1
- 2
- 3
Aantal personen
83.33 gram cakemeel | |
83.33 gram ongezouten roomboter | |
83.33 gram fijne kristalsuiker | |
1.67 middelgroot ei | |
33.33 gram pure chocolade 72% | |
0.67 eetlepel poedersuiker |
tulbandvorm 2 liter
satéstokjes
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif de vorm met de cakemeel. Klop de boter, suiker en 1 mespunt zout 10 min. in een beslagkom tot een luchtige, witte massa. Klop 1 voor 1 de eieren erdoor. Zeef het cakemeel erboven en spatel erdoor. Hak de chocolade grof.
Breng een pan water tegen de kook aan. Hang er een kleinere pan of vuurvaste kom in, zonder dat het water de kom raakt. Smelt de chocolade erin (au bain-marie). Roer na 3 min. door. Schep 1/3 van het beslag in een kom en meng met de chocolade.
Schep een laag wit beslag in de vorm, dan het chocoladebeslag en de rest van het witte beslag. Maak er met een satéprikker een zigzagbeweging door.
Zet in het midden van de oven. Zet de oven op 170 °C en bak de cake in ca. 70 min. goudbruin. Controleer na 1 uur op gaarheid met de andere prikker. Laat afkoelen en bestrooi met de poedersuiker.