Verwarm de oven voor op 160 °C.
Snijd de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de knoflooktenen fijn. Meng de rozemarijn, tijm en knoflook met de mosterd, olie, honing en lemon pepper. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade. Leg de plakjes spek in 2 rijen overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek erom.
Was de prei en snijd in stukken. Snijd de venkel in parten en schrap de bospeentjes. Kook de groenten 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de rest van de marinade.
Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief. Zet ca. 50 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven, of tot de thermometer 60 °C aangeeft. Leg de groenten in de ovenschaal en zet de laatste 20 min. bij het vlees in de oven. Serveer het vlees en de groenten op een schaal.
Rosbief recepten
Rosbief met groenten uit de oven: zo doe je dat
Ingrediënten
Aantal personen
3 takjes rozemarijn | |
4 takjes verse tijm | |
2 tenen knoflook | |
1 eetlepel dijonmosterd | |
4 eetlepel traditionele olijfolie | |
1 eetlepel vloeibare honing | |
1 theelepel Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper | |
600 gram Feestfavoriet rosbief | |
100 gram katenspek | |
1 prei | |
1 venkelknol | |
8 bospeentjes |
Dit heb je nodig
vleesthermometer
bakplaat
bakpapier
Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst
In de korst van deze slow roasted rosbief zit zoveel g(r)oe(n)ds, dat wordt de ster van je kerstdiner. Langzaam garen, lang van genieten!
Groene kruidenkorst maken
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de gele schil van 1 citroen. Snijd het steeltje van een rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe voor de kruidenkorst het citroenrasp...
02:02