Rosbief recepten

Zoek je recepten met rosbief? Alle feestelijke rosbiefrecepten vind je hier: van het braden of vullen van rosbief tot rosbief uit de oven. Klassiek, mediterraan of oosters, met rosbief kun je elke kant op. Terecht een pronkstuk!

Rosbief recepten

Rosbief met groenten uit de oven: zo doe je dat

Ingrediënten

Aantal personen

3 takjes rozemarijn

4 takjes verse tijm

2 tenen knoflook

1 eetlepel dijonmosterd

4 eetlepel traditionele olijfolie

1 eetlepel vloeibare honing

1 theelepel Euroma Original spices by Jonnie Boer lemon pepper

600 gram Feestfavoriet rosbief

100 gram katenspek

1 prei

1 venkelknol

8 bospeentjes

Dit heb je nodig

  • vleesthermometer

  • bakplaat

  • bakpapier

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  2. Snijd de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de tijm fijn. Snijd de knoflooktenen fijn. Meng de rozemarijn, tijm en knoflook met de mosterd, olie, honing en lemon pepper. Wrijf de rosbief in met 2 el van deze marinade. Leg de plakjes spek in 2 rijen overlappend boven elkaar. Leg de rosbief erop en vouw het spek erom.

  3. Was de prei en snijd in stukken. Snijd de venkel in parten en schrap de bospeentjes. Kook de groenten 3 min. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng met de rest van de marinade.

  4. Steek de thermometer in het dikste deel van de rosbief. Zet ca. 50 min. op een met bakpapier beklede bakplaat in het midden van de oven, of tot de thermometer 60 °C aangeeft. Leg de groenten in de ovenschaal en zet de laatste 20 min. bij het vlees in de oven. Serveer het vlees en de groenten op een schaal.

Slow roasted rosbief met groenekruidenkorst

In de korst van deze slow roasted rosbief zit zoveel g(r)oe(n)ds, dat wordt de ster van je kerstdiner. Langzaam garen, lang van genieten!

Groene kruidenkorst maken
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rasp de gele schil van 1 citroen. Snijd het steeltje van een rode peper en halveer de peper in de lengte. Verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Doe voor de kruidenkorst het citroenrasp...

02:02