Snijd de kipfilet in dunne repen en pers de citroen uit. Meng 2 el citroensap (per 4 porties) met de kipfilet en laat 10 min. marineren.
Kook ondertussen de snijbonen 6 min. en giet af. Haal 4 mooie bladeren (per 4 porties) van de ijsbergsla. Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en knip met een schaar in stukken. Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een pan en bak de kip 4 min. Voeg de knoflook en paprika toe en bak 3 min. Voeg de snijbonen en mihoen toe en verwarm 1 min. Breng op smaak met de rest van het citroensap en peper.
Verdeel de slablaadjes als kommetjes over borden en vul met het mihoenmengsel.
Kinderrecepten vanaf 2 jaar
Slabakjes met mihoen en kip - 2 jaar (Opperdepop)
Ingrediënten
Aantal personen
300 gram kipfilet | |
1 citroen | |
250 gram verse snijbonen | |
1 krop ijsbergsla | |
1 rode paprika | |
100 gram mihoen | |
1 teen knoflook | |
2 eetlepel milde olijfolie |
Meer inspiratie
Van klein naar (bijna) groot