Pastasalade met kip en paprika

Pasta kan altijd: warm of koud. In de zomer natuurlijk in een goedgevulde pastasalade.

510 kcal

(Voedingswaarden)

20 min. bereiden

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 5 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

  2. Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Laat de paprika’s uitlekken en doe met de knoflook uit het potje, de hazelnoten en de helft van de basilicum in een hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een dressing. Breng op smaak met peper.

  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de asperges met peper 3 min. op hoog vuur. Laat de kappertjes uitlekken, voeg toe en bak 1 min. mee.

  4. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water. Meng de dressing erdoor. Snijd de rest van het basilicum in reepjes. Meng de asperges en kipreepjes door de pasta. Bestrooi de pastasalade met de rest van het basilicum en schaaf de kaas erover.

Pastasalade met kip en paprika

Pasta kan altijd: warm of koud. In de zomer natuurlijk in een goedgevulde pastasalade.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig