Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes

Mix kerrie met gehakt en maak er kerrie-gehaktballetjes van. Bij de hutspot en smullen maar!

650 kcal

(Voedingswaarden)

30 min. bereiden / 25 min. oventijd

9 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Maak de winterpeen schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de ui en peen met de olie, kerriepoeder, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de soepballetjes ernaast en bak ca. 25 min. in de oven.

  2. Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de boter en de melk toe en stamp met de pureestamper tot een gladde puree. Meng de ui en peen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

  3. Verdeel de hutspot en soepballetjes over de borden en bestrooi met de gebakken uitjes.

  • vegatipVervang de soepballetjes door 160 g vegetarische soepballetjes
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes

Mix kerrie met gehakt en maak er kerrie-gehaktballetjes van. Bij de hutspot en smullen maar!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande2

logo

Dit heb je nodig