Vegan koekjes

Vegan koekjes zijn heel makkelijk om te maken. En koekjes bakken is sowieso een van onze favoriete weekendactiviteiten, dus 1+1=2. Wist je trouwens dat de Oreo het meest gegeten koekje ter wereld is en dat dit koekje vegan is?

Ingrediënten

Bereiding

Hoe bak je zelf vegan koekjes?

Hoe bak je zelf vegan koekjes?

Vegan koekjes bakken klinkt moeilijker dan het is. In een basisrecept voor koekjes gaat vaak boter, melk en/of ei. Met het huidige aanbod aan plantaardige alternatieven, wordt vegan bakken steeds eenvoudiger! Zo vervang je roomboter vaak gemakkelijk een-op-een door plantaardige margarine en koemelk een-op-een door een plantaardige variant naar keuze, zoals amandel- of haverdrink. Hoe je het ei vervangt, verschilt per koekje. Vaak is wat bakpoeder al genoeg. Zoals in deze basis vegan koekjes of vegan kruidnoten. Vegan bak ze!

Hoe lang kun je vegan koekjes bewaren?

Hoe lang kun je vegan koekjes bewaren?

Zelfgemaakte vegan koekjes kun je het beste in een luchtdichte trommel bewaren. Dan blijven ze ongeveer 3 dagen goed. Het deeg kun je ook invriezen en is 3 maanden houdbaar in de vriezer. Ontdooien kan een paar uur in de koelkast, totdat het soepel genoeg is om uit te rollen en uit te steken.

Vegan koekjes

Bake it away met deze vegan koekjes! Is het alweer tijd voor een bakdag? Wij vinden van wel! Dit keer gaan we voor vegan koekjes. Zonder eieren, zonder melk en zonder roomboter! We vervangen het allemaal voor vegan varianten. Zo merk je geen verschil. De gezouten notenmix zorgt voor een zoute touch. Extra lekker voor salted caramel fans!

INGREDIËNTEN
75 g gezouten notenmix macadamia
75 g flora p...

00:30