- 1
- 2
- 3
Vegetarische stoofpotjes
Vegetarisch stoofpotje maken? Niets lekkerder dan de geur van een langzaam garende stoof op het vuur! Ook met een vega stoof kun je alle kanten op: van chili sin carne tot linzenstoof en van pompoenstoof tot paddenstoelenstoof.
Ingrediënten
Vegetarische paddenstoelenstoof met knolselderijpuree
Het hoofdgerecht tijdens het kerstdiner vegetarisch houden wordt één groot feest met deze vegetarische stoofschotel van paddenstoelen. Het eekhoorntjesbrood geeft dit stoofgerecht een heerlijke bit waardoor je het vlees niet zult missen. En met knolselderijpuree in plaats van aardappelpuree maak je dit bijzondere gerecht op jouw kerstmenu helemaal af. 00:52
Ui en winterpeen snijden
Meer vegetarisch
Vegetarisch stoofpotje recepten
Vegetarisch stoofpotje met paddenstoelen en aardappelpuree
Ingrediënten
Aantal personen
30 gram Royal funghi gedroogde paddenstoelen | |
250 ml heet water | |
800 gram kastanjechampignons | |
50 gram ongezouten roomboter | |
2 verse preien | |
2 tenen knoflook | |
3 eetlepel tarwebloem | |
2 eetlepel dijonmosterd | |
500 ml halfvolle melk | |
1 kg kruimige aardappel | |
20 gram selderij |
Dit heb je nodig
ovenvaste braadpan met deksel
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de paddenstoelenmix in een kom en schenk het hete water erover.
Halveer de champignons. Verhit de helft van de boter in de braadpan en bak de champignons met peper en eventueel zout 6 min. op hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Was ondertussen de prei en snijd in dunne ringen. Snijd de knoflook fijn. Voeg de prei en knoflook toe en bak 4 min. op laag vuur. Voeg de bloem toe en laat al roerend in 2 min. garen.
Laat de paddenstoelenmix uitlekken, maar vang het vocht op. Snijd de gewelde paddenstoelen fijn. Voeg samen met het opgevangen vocht, de mosterd en 350ml melk (per 4 personen) toe en breng al roerend aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet ca. 30 min. in de oven. Roer halverwege door.
Maak ondertussen de puree. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook in 20 min. gaar. Snijd de selderij fijn. Giet de aardappelen af en stamp met de rest van de melk, de rest van de boter, ¾ van de selderij en peper tot een smeuïge puree. Breng de stoof op smaak met peper en zout, bestrooi met de rest van de selderij en serveer met de puree.