- 1
- 2
- 3
Carpaccio, maar dan anders! Deze stoofperen-carpaccio met balsamicodressing is een smaakvolle optie voor tijdens winterse feestdagen. Tip? Schaaf er 50 g Parmezaanse kaas over. Het gerecht is dan alleen niet meer vegetarisch en lactosevrij.
INGREDIËNTEN
500 g stoofperen (Gieser Wildeman)
1⁄2 sinaasappel (schoongeboend)
300 ml ruby port (fles 750 ml)
100 g...
03:05
Populaire voorgerechten
Aantal personen
4.44 gram verse bieslook | |
55.56 gram Grana Padano poeder | |
177.78 gram zuivelspread naturel | |
0.44 eetlepel olijfolie truffelaroma | |
73.33 gram AH Excellent lege soezen | |
11.11 gram pijnboompitten | |
80 gram carpaccio | |
2.22 gram verse platte peterselie | |
11.11 gram AH Excellent crunchparels goud |
spuitzak
AH Excellent tweedelige serveertoren
doosje cocktailprikkers
Snijd de bieslook fijn en meng met ⅗ van de Grana Padano, ¾ van de zuivelspread en de olie met truffelsmaak. Breng royaal op smaak met versgemalen zwarte peper en eventueel zout. Schep in de spuitzak en vul de soezen ermee. Zet de soezen tot gebruik (maximaal 30 min.) in de vriezer. Dit zorgt ervoor dat de vulling stevig blijft.
Rooster ondertussen de pijnboompitten (ook die uit de carpaccioverpakking) 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter op middelhoog vuur. Laat de pijnboompitten vervolgens afkoelen op een bord. Roer de rest van de zuivelspread los. Doe de rest van de kaas ook op een bord. Pluk de takjes peterselie los.
Besmeer de buitenkanten van ⅔ van de soezen met de zuivelspread. Dip daarvan de helft in de kaas en de andere helft in de pijnboompitten. Laat de rest van de soezen naturel.
Steek de soezen op de cocktailprikkers en verdeel ze per variant in strakke lijnen over de serveertoren. Maak roosjes van de carpaccio en verdeel deze gelijkmatig in de ruimten tussen de soezen. Versier de toren met gouden parels en peterselie.