- 1
- 2
- 3
00:49
Aantal porties
5.33 blaadjes gelatine | |
88.89 gram mariabiscuits | |
44.44 gram ongezouten roomboter | |
1.33 eetlepel kraanwater | |
222.22 gram aardbeien | |
0.44 perssinaasappel | |
222.22 gram magere kwark | |
88.89 gram witte basterdsuiker | |
111.11 ml verse slagroom | |
1.78 eetlepel aardbeienjam |
deegroller
keukenmachine
springvorm (Ø 24 cm)
Laat in een kom met koud water gelatine ca. 5 minuten weken. Verkruimel de mariabiscuits en doe in een kom. Smelt boter en meng door de koekkruimels. Vet de springvorm licht in en verdeel het kruimelmengsel over de bodem en druk goed aan.
Was 300 g aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer in de keukenmachine de aardbeien. Pers de sinaasappel uit en verwarm zachtjes in een pannetje. Knijp de gelatine goed uit en van vuur af al roerend in warme sinaasappelsap oplossen. Laat het mengsel even afkoelen.
Roer in een kom kwark, suiker, sinaasappelmengsel en aardbeienpuree goed door elkaar. Klop in een andere kom slagroom stijf en schep luchtig door het kwarkmengsel. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem in de springvorm en strijk de bovenkant glad.
Laat de kwarktaart in koelkast in ca. 3 uur opstijven. Halveer de rest van de aardbeien en rangschik op de bovenkant van de taart. Verwarm zachtjes in een pannetje de aardbeienjam met water. Bestrijk met een kwastje de aardbeien en kwark rijkelijk met jammengsel.