- 1
- 2
- 3
Aantal porties
100 gram volkoren speltmeel | |
0.67 eetlepel cacaopoeder | |
0.33 theelepel zout | |
0.67 middelgroot ei | |
166.67 ml halfvolle melk | |
16.67 gram ongezouten roomboter | |
166.67 gram aardbeien | |
33.33 gram geroosterde amandelen | |
53.33 gram chocoladepasta puur |
garde
koekenpan (Ø 20 cm)
Zeef het meel, de cacao en het zout boven een kom en meng. Voeg het ei en de melk toe en klop met de garde tot een glad beslag. Verhit een beetje boter in de koekenpan en schep er een soeplepel beslag in. Draai de pan rond zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur in 2 min. gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en maak zo nog 5 pannenkoeken.
Snijd ondertussen de aardbeien in plakjes en hak de amandelen grof. Besmeer de pannenkoeken met een dun laagje chocopasta, laat de randen vrij. Beleg met de aardbeien, bestrooi met de amandelen en rol op.