Mediterrane recepten koken? Duik met ons de Middellandse zee in en ontdek de veelzijdigheid van de mediterrane keuken. Met verse groenten, olijfolie en verschillende pastasoorten zet je snel een zonovergoten maaltijd op tafel.
*op deze pagina zijn ook veel recepten te vinden die niet uit specifieke landen uit de Méditerranée komen, maar hun inspiratie vinden in bepaalde keukens of met gebruik van ingrediënten die in het gebied voorkomen.
De mediterrane keuken (en het mediterraan dieet) bestaat uit de veelzijdige keukens van het hele Middellandse Zeegebied, van Spanje, het zuiden van Frankrijk, Italië en Griekenland tot Turkije. Ook de landen in Noord-Afrika, zoals Marokko, en verschillende Midden-Oosterse keukens kunnen hieronder geschaard worden. Een behoorlijk groot gebied dus! Verse groenten, olijf(olie), vis, zeevruchten, peulvruchten en mager vlees vormen vaak de hoofdingrediënten van deze keukens. Daarnaast worden veel verse kruiden als basilicum, rozemarijn, oregano, laurier en tijm gebruikt. Ook saffraan is een bekende smaakmaker. Populaire gerechten zijn bijvoorbeeld:
Mediterrane keukens
Populaire Mediterrane gerechten