- 1
- 2
- 3
Couscous is een graanproduct dat makkelijk te combineren valt met verschillende ingrediënten en smaken; denk aan een couscoussalade met feta en kipgehakt, of met kip en peterselie of met amandelen en abrikozen voor een zoete, Marokkaanse variant. Couscous is een echte allemansvriend. Meer weten? Lees alles over couscous. Of ontdek de lekkerste variaties hieronder!
LUNCH – 2 PERS. – 15 MIN.
Oogst een kleurig kruidentuintje op je bord met een ondergrond van couscous.
INGREDIËNTEN
125 g couscous
1 eetrijpe avocado
70 g geitenkaas naturel (plak)
6 kleine radijsjes
7½ g platte peterselie
1 citroen
1½ el (olijf)olie
1 el sesamolie
30 g milde kiem...
00:22
Aantal personen
250 gram couscous | |
3 eetlepel pijnboompitten | |
4 tomaten | |
3 bosuien | |
75 gram rucola | |
1 avocado | |
4 eetlepel traditionele olijfolie | |
1 citroen |
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de couscous los met een vork en laat tot lauw afkoelen.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin. Schep ze in een schaaltje. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de bosuitjes in dunne ringen en scheur de rucola in grove stukken. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes.
Meng de olie, pijnboompitten, tomaat, avocado, bosui en rucola door de couscous. Breng de salade op smaak met sap van de citroen, zout en peper.